Home » Å finne hjelp » Man er ikke alene

Man er ikke alene

[ivcs]
Type: article
Parent page: Å finne hjelp
[/ivcs]

Det som er viktig å tenke over når man har med spillavhengighet å gjøre er at man bør alltid vite at man er ikke alene. Det er veldig mange andre som sliter med det samme problemet, og det viktigste å tenke over er at veldig mange føler det samme som deg. Det er ikke flaut, det er tross alt over 30 000 andre som sliter med det samme, bare her i Norge.

I Norge så er det faktisk 34 000 mennesker som kan bli definert som problemspillere, mens 88 000 blir sett på som risikospillere. I rene prosent så er det tallet ikke veldig høyt, men det er samtidig slik at man får ikke plass til 34 000 på en fotballstadion i Norge. Så det er mange som sliter altså.

Hva det betyr

Det at det er så mange som er i faresonen betyr at man også bør forsøke å få en slutt på stigmatiseringen som foregår rundt dette problemet. Det er ikke mer flaut å være avhengig av gambling enn noe annet, være det seg sex, alkohol eller narkotika.

Avhengighet er avhengighet, og målet bør være å finne ut hvordan man kan løse det. Generelt i europeiske land så ligger tallet på spillavhengige mellom 0.5 til 3 prosent. Igjen, det virker kanskje ikke som mye, men det er flere tusen mennesker, potensielt hundretusenvis av mennesker, avhengig av hvilket land man får tallene fra.

Da er det klart det blir problemer, og noe som er viktig å møte rett på. Tallet kan til og med være høyere, da mange ikke innrømmer at de har problemer, og at det kan være mørketall. Det er avgjørende å tenke over slike ting, om man selv sliter eller kjenner noen som har problemer. Det viktigste er å få hjelp av folk som vet hva de driver med.