Home » Å finne hjelp » Psykologisk tilstand

Psykologisk tilstand

[ivcs]
Type: article
Parent page: Å finne hjelp
[/ivcs]

Det er et ganske stort stigma rundt spillavhengighet, først og fremst fordi folk mangler den nødvendige kunnskapen om det for å få en dypere forståelse. Det er delvis årsaken til at vi har laget denne nettsiden, slik at de som vil kan lese seg opp på dette. Fordi det er en psykologisk tilstand, på tross av hva visse tror. Det er ikke slik at man kan bare slutte med det. Eller det er i hvert fall ikke sånn for de aller fleste. Det er som utfordringer generelt i samfunnet med hvordan folk ser på dette. Som om man ikke hadde nok av andre hindringer allerede.

Hvordan en kan se på avhengigheten

Det virker kanskje litt rart nå i våre tider, men tidligere så var det et lignende stigma knyttet til mennesker som var avhengige av narkotika eller alkohol. Det ble ansett for å være flaut, og personen ble ansett for å være svak, noe som naturligvis ikke hjalp i det hele tatt. Man sliter med det samme når det kommer til gambling, selv om det prosessen er lik den andre avhengige går igjennom. Man må faktisk først kontakte fastlegen, eller NAV, for å få statlig hjelp. Så dette er et type problem som man virkelig tar på alvor.

Det er ikke lenger nødvendig å ha et stigma rundt dette. Det har egentlig aldri vært nødvendig, og det har naturligvis gjort mer skade enn noe annet. Det er bare å tenke på familiene som preges av dette og som sliter, både økonomisk, men også emosjonelt. Det er et skikkelig problem som behøves å løses. Forhåpentligvis kan man bli inspirert til å søke hjelp. Enten det er til seg selv, eller for en kjent eller familiemedlem. Det er lite som er viktigere enn at vi har det bra. Så får vi se om vi kan hjelpe noen.