Home » Å finne hjelp » Tegn på spillavhengighet

Tegn på spillavhengighet

[ivcs]
Type: article
Parent page: Å finne hjelp
[/ivcs]

Selv om de fleste av oss tror vi vet hva spillavhengighet er og har en god forståelse for hva gambling kan gjøre, så er det sannsynligvis visse faktorer som vi ikke vet om. Det er i og for seg ikke noe å skamme seg over, da dette er et ganske komplisert tema som folk faktisk må studere før de kan kalle seg for eksperter. Det som dog er sant er at om du har noen i din familie som har slitt med spilleavhengighet så kommer du sannsynligvis til å kjenne igjen noen av tegnene. Om du har dette problemet selv, så kan det være en mulighet for selvransakelse?

Hva man bør se etter

Det er kanskje litt stigmatiserende, men tallene viser at det er større sannsynlighet til å ha problemer med gambling om man har lav utdannelse. Det er også som oftest menn som har dette problemet, noe som kanskje ikke er veldig overraskende for de fleste av oss. I tillegg så er det mennesker som mottar en eller annen form for offentlig støtte fra staten. Det behøver jo ikke å bety så mye, men det er altså tegn, eller indikatorer at man er i faresonen.

Til forskjell fra tidligere så er det i all hovedsak spilling på nett som dominerer, selv om også lotteri fra Norsk Tipping bidrar. Du kan være spilleavhengig om du ikke kan kontrollere lysten til å spille. Om du bruker mye tid, og ikke minst, mye penger på spill. Sistnevnte der er spesielt viktig, og et veldig tydelig faresignal. Om du blir irritert hvis du blir forstyrret mens du spiller, i tillegg til at du hele tiden overbeviser deg selv om at du kommer til å vinne, er ikke det heller bra. Noe som også er viktig å forsøke å tenke over er at om man glemmer helt tiden og stedet man er på, mens man spiller, så er man sannsynligvis avhengig.

Det er mange faretegn en kan forsøke å oppfatte, men det er vanskelig, spesielt fordi personen det angår forsøker å skjule det som oftest. Det er noe som kan gå utover jobben, utdannelsen, familien og egentlig alt som har med livet til en person å gjøre. Det er viktig å kunne kontrollere dette, og det er altså visse steder man kan vende seg til. NAV er for eksempel et godt alternativ, slik at du alltid har muligheter, selv om det ikke kanskje virker sånn hele tiden.