Home » Bruk kunst og kultur til å komme ut av spilleavhengigheten

Bruk kunst og kultur til å komme ut av spilleavhengigheten

Det er ikke uten grunn at kunst og kultur opplevelser, i dag blir brukt i behandlingen av flere psykiske lidelser. Både dem som lider av stress og depresjon, har nemlig positive erfaringer med å bruke kunst og kultur aktivt, for å komme videre etter en tung tid. Også deg som kjemper med spillavhengighet, kan ha gavn av å bruke kunst og kultur, til å komme godt videre.

Få hjelp til å komme videre

Spilleavhengighet og ludomani, er en alvorlig lidelse som kan ha store konsekvenser for de mennesker som kjemper med det. Det kan selvfølgelig ha store sosiale konsekvenser, da mange får viklet seg inn i en nett av løgn og bedrag, men det kan også ha store økonomiske konsekvenser. Hvis du er i tvil om du har et spilleproblem, eller om du bare er en av dem som koser seg med litt online spill på hästspel.nu/ om fredagskvelden, så kan du ta kontakt med hjelpelinjen, eller en organisasjon som Blå Kors. Her vil du møte kvalifisert personale, som kan gi deg gode råd, i forhold til den måten du spiller på.

For de fleste, så forblir nemlig online spill, en hyggelig avkobling fra hverdagen. Kanskje man bruker en kveld på hestspill.info/, og koser seg med det. For andre, så utvikler det seg dessverre til en problemfylt, og altoppslukende, aktivitet, som ender med å styre hele livet.

Det er bedre å be om hjelp for tidlig, enn for sent. Hvis du er bekymret for deg selv, eller noen du kjenner, sitt spillemønster, så er det viktig å snakke om det.

Snakk åpent om problemene

Spilleavhengighet er forbundet med mye skam og skyld. For mange er det skamfullt å miste kontrollen over seg selv, og det føles derfor flaut at man taper større pengebeløp.  Hvis du har et voksende spilleproblem, og er flau over deg selv, så er det viktig at du husker på at du ikke er alene. Vi kan alle sammen bli ramt av et spilleproblem, og vi kan alle sammen komme ut av et spilleproblem. Men vi kan ikke alltid klare det helt alene.

Sammen er vi sterkere, og du skal derfor be om hjelp. Hvis du går rundt og holder spilleproblemet for deg selv over tid, så vil det til slutt vokse seg så stort, at du en dag ikke har et valg. Det vil ikke lenge være mulig å skjule det for omverdenen. Det er derfor mye bedre hvis du tar tak i problemet, før det begynner å ta kontroll over deg.

Hvis du søker hjelp, så kan du også få mulighet til å snakke med andre, som har vært igjennom akkurat det samme, som du går igjennom. Noen ganger så kan de som selv har kjempet med spilleavhengighet, ha en større forståelse for problemet, enn det som din familie eller venner kanskje umiddelbart har.

Men uansett hvem du griper fatt i, så er det helt avgjørende at du griper fatt i noen. Problemer de løses seg best, når man snakker om dem.