Home » Få styr på økonomien, og spilleavhengigheten

Få styr på økonomien, og spilleavhengigheten

De fleste som har, eller har hatt, et problem med ludomani og spilleavhengighet, vet at dette kan har stor negativ effekt på ens økonomi. Les med her, for gode tips til hvordan du får styr på økonomien din, etter å ha være ramt av spilleavhengighet.

Få overblikket over dine egne finanser

Først og fremst er det viktig å si at spilleavhengighet er et alvorlig problem, som det er viktig å få hjelp til å komme ut av. Heldigvis er det i dag kommet større fokus på problemet, og det er mulig å få hjelp, på dagen, hvis du har bruk for det.

Hvis du har et uavklart spilleproblem, så er det viktig at du får hjelp til dette, før du kan håndtere økonomien din på en fornuftig måte. Du kan kontakte hjelpelinjen, eller en organisasjon som Blå Kors, for å få rådgivning til, hvordan du skal håndtere et spilleproblem.

Når du har fått kontroll med spilleavhengigheten, så er det på tide at du ser nærmere på din egen økonomi. De fleste som har hatt spilleproblemer, har en økonomi som bærer preg av dette. Det er derfor viktig at du får et overblikk over alle utgifter, og inntekter, for å kunne danne deg et overblikk. Hvis du har flere lån, så skal du kontakte de forskjellige kreditorer, for å få laget en tilbakebetalingsplan. Ofte oppdager man at situasjonen ikke er umulig, når man bare får overblikket.

Når du har fått overblikket over økonomien, og det igjen er luft i økonomien, så er det viktig at du tenker på fremtiden. For hvordan håndterer du din egen økonomi best mulig, i fremtiden? Mange nordmenn har valgt å investere noen av pengene sine, da dette er en måte å få pengene til å vokse hurtigere, enn det som de ville gjøre, på en sparekonto i banken.

Hvis du er nysgjerrig på om investeringer er noe for deg, så kan det være en ide at du undersøker en investering i aksjefond. På aksjebloggen.com/aksjefond, kan du lese mer om aksjefond. Et aksjefond er et godt sted å starte, da det er en lett tilgjengelig investering, hvor du kan starte ut med et mindre beløp.

Balanse i økonomien, og i hverdagen

Når man er kommet ut av en spilleavhengighet, så er det viktig å sørge for at man får skapt balanse i både økonomien, og i hverdagen. Det er en god ide at du lever efter et nøye planlagt budsjett, som gir ro i hverdagen. Hvis du sørger for å investere kreftene dine, i trening og et sunt kosthold, så vil det komme et større overskudd i hverdagen.

Når du også, på sikt, kan nyte godt av de nye investeringene dine i aksjefond, så ser fremtiden lys ut.