Home » Hvor du får hjelp » Profesjonell hjelp

Profesjonell hjelp

[ivcs]
Type: article
Parent page: Hvor du får hjelp
[/ivcs]

Det å finne noen som virkelig kan hjelpe kan være vanskeligere enn hva man skulle tro. Spesielt fordi det er et såpass sårbart emne, og man vet ikke helt hvem man kan ha tillit til og hvem man kanskje tror ikke kan hjelpe like mye. Så det å gjøre noen undersøkelser i forkant er definitivt en god ide og noe som kan hjelpe deg med hele prosessen i å finne hjelp. Heldigvis så finnes det mange ulike organisasjoner som tilbyr hjelp. Mange av de er frivillige, men de aller fleste er statlige. Den aller største er jo Hjelpelinjen, som er en statlig organisasjon som tilbyr hjelp.

Hvordan få hjelp

Det som er viktig å forstå med spillavhengighet, og som vi har pratet om i en annen artikkel, er at det er diagnose. Altså en sykdom, noe som innebærer at du har rett til hjelp, behandling altså. Det er noe Helsedepartementet slo fast i 2001, noe som gjør det bare mye lettere for alle å få hjelp. Tidligere så kunne det være ganske komplisert og dyrt å få hjelp for noe slikt, men helt siden da så har man sett at tallene på folk som søker hjelp bare øker. Uansett, så er tallet veldig høyt på hvor mange spillavhengige vi har i Norge, så det er mye jobb igjen.

Det er viktig å forstå alt dette, da Hjelpelinjen, og organisasjoner som Blå Kors, er der for å hjelpe. Men det er ikke noe som skjer av seg selv, da man selv må være aktiv i sin søken etter å bli bedre. Det som er med slike organisasjoner er at de har så mye erfaring og ekspertise i feltet at du ikke kommer til å finne bedre hjelp noe annet sted. Da er det jo opp til enhver å ta det første steget selv!