Home » Pass på deg selv, når du spiller på nett

Pass på deg selv, når du spiller på nett

Det er mange som spiller pengespill på nett, men det er ikke så mange som vet hvor stor mulighet det faktisk er for å få en større eller mindre grad av avhengighet. Når noen er avhengige av narkotika eller alkohol er det nemlig lett å se, men det samme er ikke sant når det kommer til spill, og derfor er det mindre snakk om det. Men det er viktig at vi snakker om det, for det er mange og gode ting man kan gjøre for å forebygge, eller behandle spillavhengighet. Her er noen av dem.

Spillavhengighet kommer, som det meste annen avhengighet, snikende. Det er ikke noe som oppstår over natta og det er ikke alltid at den som utvikler det, kan se det selv. Det gjør det til et problem for både den det gjelder, men også for familien eller andre nære. Spillavhengighet kan oppstå hos alle, og selv om de aller fleste av oss liker å spille for eksempel kryssord eller kabal spill, der man bare koser seg med de man er sammen med, så trenger andre mer.

Skap gode rutiner fra start

Når du begynner å spille pengespill er det mange ting du kan gjøre, for å sikre seg at du tar godt vare på deg selv. Dette kan være ting som for eksempel å lage en plan for hvor ofte, hvor lenge, og for hvor mye penger, man vil spille. Dette er faste indikatorer som er ganske lette å måle i forhold til, hvis det skulle begynne å skli ut. For hvis de tingene begynner å føles begrensende, skal man kanskje ta seg en pause å spille andre ting som for eksempel kryssord, der man ikke kan vinne penger.

Det å få seg et avbrekk, der man spiller ting som kryssord, er bra fordi man venner hjernen til at det å spille ikke trenger å ha med penger å gjøre, men kan være noe hyggelig som man gjør enten sammen med andre eller alene, noe som kan skape en helt annen dynamikk. Dette, i kombinasjon med å virkelig ha gode rutiner fra man begynner å spille pengespill, kan være to viktige faktorer for å forebygge avhengighet.

Det er viktig at man får hjelp så tidlig som mulig, og faktorene som er beskrevet over, kan hjelpe fordi det kan gjøre det tydelig når det begynner å skli ut, sånn at man kan få hjelp før det går alt for lang tid. Det er noe som er flaut for mange, men det er veldig vanlig, og alle fortjener å få hjelp!