Home » Sammen mot avhengighet » Hvordan sette igang hjelp

Hvordan sette igang hjelp

[ivcs]
Type: article
Parent page: Sammen mot avhengighet
[/ivcs]

Om du er ute etter å hjelpe noen som du kjenner som har problemer så er det visse ting som er viktig å være klar over. Det er viktig å vite om personen du ønsker å hjelpe faktisk ønsker å få hjelp. For mange så er det et valg å spille, selv om de som er avhengige kanskje ikke er i en tilstand til å tenke riktig. Det er kanskje vanskelig å forstå, fordi det ligger mange psykologiske aspekter i dette, og om en person “velger” å ha en avhengighet, blir det enda vanskeligere.

Villighet til å få hjelp

Dette er kanskje det viktigste aspektet, fordi om du kjenner noen så må den personen anerkjenne at han har et problem. Det kan være vanskelig å overbevise noen om akkurat det da mange ikke ønsker å se sannheten i øynene. I tillegg så kan det være at noen har en annerledes forståelse for hva en avhengighet er. Rettere sagt, de er rett og slett ikke enige. Da kan få store uenigheter og enda flere problemer, som definitivt ikke hjelper om man forsøker å løse spillavhengighet. Dette er en situasjon mange kan befinne seg i, og det er ikke akkurat slik at det er mange som er kvalifiserte til å løse en slik situasjon heller.

Det mest fornuftige en kanskje kan gjøre er å prate med en profesjonell, som har erfaring i dette. Snakk med noen før du konfronterer din bekjente, slik at du har en bedre forståelse for hvordan du kan takle situasjonen. Lett er det aldri, men om man gjør det på en så effektiv og profesjonell måte som mulig, så er det faktisk muligheter for å komme frem til en løsning. Det finnes mange steder man kan vende seg til, og leser du våre artikler så får du mer informasjon.