Home » Sånn sikrer du økonomien din mens du investerer

Sånn sikrer du økonomien din mens du investerer

Det å investere er noe som flere og flere begir seg ut i, og her er det viktig at man har bra styr på økonomien sin, sånn at man ikke taper penger man egentlig trenger, eller av andre grunner havner i dumme økonomiske situasjoner. Her får du noen av de tipsene du trenger for komme bra fra start og gir deg mulighet til å tenke smart når det kommer til økonomien din mens du investerer. For det gjelder å bruke bittelitt tid på å sette deg inn i hvordan man går frem best mulig, så skal man nok få en god opplevelse.

Det å finne tips på aksjeskole, er noe mange gjør, og her er det også mye snakk om sunn økonomi, for det siste man vil er å tape penger og havne i en dum økonomisk situasjon. Men heldigvis er ikke det å investere sånn som man ser det i EXIT – i hvert fall ikke for de aller, aller fleste investorer. Og det er faktisk ikke så mye man skal lære seg før man kan begynne å investere for å få den best mulige opplevelse, så det er bare å komme i gang. Her får du noen tips til de forskjellige tingene du må tenke på før du begynner å investere.

Tenk på dette før du investerer

Når man skal investere, er det viktig at man bruker litt tid på å bli kjent med seg selv som investor. De valgene man tar, er nemlig noe som bør baseres på den strategien og ikke minst ambisjonen man har, og alt dette er noe som i høy grad anbefales å ta utgangspunkt i hvem du er som investor. Dette handler blant annet om hvilken toleranse du har for risiko, og ikke minst hvilke økonomiske muligheter og restriksjoner du har, som kan være med på å enten direkte eller indirekte påvirke de forskjellige valgene og muligheten du har.

Her gjelder det for eksempel å tenke over hvilke økonomiske mål du har, og hva du faktisk har råd til å investere for å nå dem. Hvis du ikke har så mye å investere, er det for eksempel kanskje ikke det aller beste å investere dem i kryptvaluta, som er en svært ustabil investering, men heller investere i noe som er litt mer stabilt. Dette innebærer også at man i høy grad velger investeringer som vil gi avkast lenger ut i fremtiden, som er noe man selvsagt også skal tenke over.

Helt grunnleggende er det viktig at man alltid bare investerer penger man ikke trenger, for enten man investerer i stabile aksjer som først gir avkast over tid, eller man velger aksjer som er svært volatile, er det viktig at man derfor ikke investerer penger man trenger, men som man har råd til å unnvære – enten gjennom et uheldig tap, eller fordi de først gir avkast senere. Dette er noen av de mer kjedelige, men utrolig viktige delene av det å investere hvis man vil ha en sunn og god økonomi underveis.