Home » Slik kommer du ut av økonomiske problemer

Slik kommer du ut av økonomiske problemer

Alle som har kjennskap til seo og spilleavhengighet, vet at dette kan ha store økonomiske konsekvenser for den som opplever det. Heldigvis så er det alltid lys i enden av tunnelen, og her kan du få gode råd til hvordan du finner vei ut av det økonomiske mørke, som du har havnet i.

Snakk om problemene dine

For å komme ut av spilleavhengigheten, så har de fleste bruk for hjelp. Det kan være at man har bruk for å komme på et behandlingssted for noe tid, eller det kan være at man kan nøyes med en ambulant behandling. Dette er noe som du finner ut av, sammen med de behandlere som skal hjelpe deg. For at du skal komme ut av spilleavhengigheten, så skal du våge å snakke med noen om det. Problemene forsvinner ikke på magisk vis helt av seg selv, eller blir mindre ved å bli pakket inn i løgn. Nei tvert imot, hvis ikke du snakker om problemene, så vokser de bare, og til slutt blir problemene så store at de eksploderer. For å unngå eksplosjonen, så skal du snakke om det.

Du kan ringe til hjelpetelefonen, eller du kan kontakte en organisasjon som Blå Kors. De vil helt sikkert stå klar med svar på alle de spørsmål som du har, og til å rådføre deg til å komme i behandling. Når du har vært i behandling, så står du foran enda en større oppgave, nemlig å rydde opp i økonomien.

Mange spilleavhengige har tatt flere lån, både privat og hos forskjellige banker, og har ofte stor gjeld, som ikke er håndtert riktig. Med andre ord, det råder ofte kaos etter stormen. Men det er på ingen måte umulig å få vendt skuten. Sørg derfor for å kikke dypt inn i tunnelen, for helt der inne, ja der er nemlig lyset.

Få overblikk over din egen økonomiske situasjon

Hvis du ikke er i stand til å overskue den økonomiske situasjonen som du er havnet i, så er det en god ide at du allierer deg med noen som du har tillit til. Det viktigste er å få skaffet seg et overblikk over all den gjelden som du har oppbygget, og deretter få laget en realistisk tilbakebetalingsplan med kreditorene. Det er også muligheter for å få laget et samlelån, sånn at du har et lån i stedet for mange. Du skal også lage et budsjett, som du selvfølgelig skal følge til punkt og prikke.

Når du har fått dannet deg et overblikk, og er begynt å tenke fremover, så kan du kikke på økonomien, med de langsiktige briller på. Hvis du har mulighet for å investere noen av pengene dine, så kan dette være en god måte å sikre din egen økonomiske fremtid. Det er viktig at du sprer investeringene dine ut på flere områder. En av dem kunne være bitcoins. Du kan lese mer om bitcoins på kjøpbitcoins.com. Du kan selvfølgelig også investere i fond, eller i aksjer.

For å bli enda klokere på din egen privatøkonomi, så kan du lese flere spennende artikler om dette, på indymedia.no.