Home » Topprangerte mobilapper som støtter mental helse

Topprangerte mobilapper som støtter mental helse

I en travel verden er det vanskelig å finne tid til å ta vare på seg selv og egen mental helse. Heldigvis finnes et bredt spekter av mobilapper som gir brukerne støtte og råd. Fra meditasjon til terapi – her er de beste mobilappene for å ta vare på sinnet og velbehaget.

Moodpath

Moodpath er en av de høyest rangerte mobilappene for å støtte mental helse. Den er tilgjengelig hos App Store og Google Play og er helt gratis å bruke. Moodpath fungerer ved å spore din følelsesmessige tilstand og identifisere mønstre i humøret. Ved hjelp av daglige spørsmål kan appen bruke svarene til å forstå ditt velbehag.

Appen hjelper brukerne med å spore humøret og hvordan følelsene deres blir påvirket av visse omstendigheter. I tillegg tilbyr Moodpath ressurser som terapikurs og meditasjonsveiledninger for å hjelpe deg med å forbedre din følelsesmessige helse.

What’s Up? – En app for mental helse

What’s Up er tilgjengelig både for Apple og Android Dette er en helt gratis app som benytter KAT-teknikker (kognitiv atferdsterapi) for å hjelpe deg med å håndtere din mentale helse. Appen har et enkelt design som kan tilpasses etter eget ønske. I tillegg har den en dagbokseksjon for å holde rede på dine tanker og følelser.

Appen tilbyr også et flott spill som kan hjelpe deg med å holde deg på jorden i en stressende situasjon. På samme måte som et spill du finner på et spillnettsted eller et casino på nett, inneholder også denne appen dusinvis av morsomme teknikker gjennom spørsmål og bilder for å lette sinnet. Utenom dette tilbyr What’s Up også nyttige tips og sitater samt tilgang til et forum for tankeutveksling med likesinnede verden over.

Sanvello

Sanvello anses for å være den beste appen i App Store og Google Play for å redusere stress og angst. Appen er lastet ned over tre millioner ganger og tilbyr omfattende psykisk helsestøtte. Sanvello hjelper innenfor fire hovedområder: egenomsorg, peer-support, coaching og terapi.

Appen inkluderer mestringsverktøy og fremdriftsvurderinger samt muligheten til å lære teknikker for velbehag sammen med andre medlemmer i fellesskapet. Sanvello inneholder også en tankemodul som bistår folk med å identifisere tankemønstre. En-til-en-coaching og terapivideoøkter følger også med appen, avhengig av hvor du bor.

Happify

Happify er gratis å laste ned og oppfordrer brukerne til å overvinne negative tanker og stress ved å fullføre daglige oppgaver og morsomme spill. Ved hjelp av evidensbaserte teknikker innen positiv psykologi og oppmerksom tilstedeværelse lar appen brukerne spore lykkeprogresjon gjennom deltakelse i enkle øvelser.

I appen velger brukerne ulike spor, for eksempel «å bygge selvtillit», og disse kommer med daglige og ukentlige aktiviteter som er morsomme og enkle å gjennomføre. Gjennom å bygge nye vaner og å engasjere seg i livet er brukerne i stand til å jobbe på en lettvint måte med å få støtte til den mentale velværen.

Prøv dem selv

Det finnes et bredt spekter av nyttige mobilapplikasjoner tilgjengelig for de som trenger støtte til den mentale helsa. Apper som Moodpath og Sanvello tilbyr brukerne velvære og sporing, mens What’s Up og Happify byr på morsomme spill og nyttige øvelser som får brukerne til å tenke på deres mentale helse. Alle disse appene er gratis å benytte, så hvorfor ikke prøve en av dem i dag?